Skip to content

Te észreveszed a lehetőségeidet?

A múlt, akár a jövő, bizonytalan és csupán a lehetőségek spektrumaként létezik.

Stephen Hawking

Azt hiszem 2006-ban volt az, hogy végigfutottam a legújabb emaileket, és töröltem automatikusan mindent, ami spamnek látszott.

Volt egy email, aminek az volt a tárgya, hogy meghívnak Ecuadorba, és minden költséget a meghívó fizet.

Tudod, amikor jön az az email, hogy nyertél 2 millió eurót? Hát ez az email pont így nézett ki, úgyhogy a következő mozdulattal töröltem. Kizártnak tartottam, hogy létezzen ilyen lehetőség, ráadásul teljesen ismeretlen címről jött.

Aztán este valamiért eszembe jutott, és kicsit bepánikoltam, hogy mi van, ha ez mégsem kamu?

Úgyhogy másnap reggel amikor bementem az irodába, visszavettem az e-mailt a kukából, és elolvastam.

Tényleg meghívtak Ecuadorba, úgy, hogy a teljes költségemet, beleértve a repülőjegyet is az ottani idegenforgalmi hivatal fizetné. Sőt, egy kapcsolódó programmal elmehetek Galapagosra is (ugye az óriásteknősökhöz), ha nagyon gyorsan visszajelzek, hogy akarok-e élni a lehetőséggel.

Hát persze, hogy akartam! És utána kicsit ideges is lettem, hogy micsoda lehetőséget szalasztottam volna el, ha nem nézem meg még egyszer az emailt. És ha nem mondja egy hang a fejemben azt, hogy „mi van, ha mégsem hülyeség?”

Úgyhogy nagyjából 3 hét múlva már ültem is a repülőn Galapagos felé, ami életem egyik legklasszabb utazása volt. Az egész program hihetetlenül kalandos és szép volt, láttam mólón napozó fókákat tőlem 10 méterre, mindezt egy város közepén, legendás óriásteknősöket, sétáltam olyan tengerparton, ahol először fekete köveknek hitt tengeri leguánok ezrei napoztak, láttam füstölgő vulkánt, ami alatt aztán aludtam is, és álltam az Egyenlítő északi és déli oldalán is egyszerre. 😊

És persze egy új programot tudtunk ezután kínálni az utasainknak. 😊

Hihetetlen ugye?

Sokszor eszembe jut ez az utazás, amikor észreveszem, hogy már megint a szokásos mantrákat pörgetem a fejemben:

  • Á, hülyeség ez a program, amit kitaláltam, úgyse fog tetszeni senkinek.
  • Mi lesz, ha kiállok sok ember elé egy workshopot tartani, és elszúrom? Jobb, ha meg se hirdetem.
  • Nem fogok megélni ebből a munkából, muszáj valami rendes állást keresnem.

Na meg ilyenek.

Ismerősek ugye?

Nagyon sokat dolgozunk a coaching üléseken az ügyfeleim hasonló mantráival is, amikkel folyamatosan szívják el a saját energiájukat, és engedik ki a kezük közül a lehetőségeket. Rengeteg ilyen gondolata van a legtöbb embernek, pedig ezek olyan félelmek, amik ebben a jelen pillanatban nagy valószínűséggel nem valós helyzetet jelenítenek meg.

Írtam már korábban azokról a destruktív hangokról, amiket folyamatosan pörgetünk a fejünkben. Itt el tudjátok olvasni.

Amíg ezek a hangok hangosabbak, mint azok, amik a valódi akaratunkat, képességeinket, választásainkat tükrözik, addig sok remek lehetőségről fogunk lemondani esélyünk sem lesz ezeket észrevenni, akkor se, ha az ölünkbe pottyannának.

Hiába jönne 70 kreatív gondolat azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetne pont olyan munkánk, amit élvezünk, vagy ugyanilyen vállalkozásunk, azonnal jön a régi, megszokott hang, hogy ááá, ez úgyse fog menni.

Múlt héten megszerveztem életemben először azt a búváros coaching programot, amit évekig elhessegettem. Pont így, ahogy leírtam fentebb.

Aztán egyszer csak úgy döntöttem, hogy kész, lesz, ami lesz, meghirdetem. Nagyon akartam, hogy valami olyan programot tudjak kínálni, amiben van élmény, van víz, és van benne mély tanulás.

Olyat, ami segít a résztvevőknek kilépni a komfortzónájukból, hogy megtapasztalhassák, hogy azon túl is van biztonság. És hogy kiderüljön számukra, hogy sokkal messzebb vannak a határaik, mint gondolnák.

Maga a program olyan létező és gyakori, a munkához, vállalkozáshoz kapcsolódó félelmekre kínál használható megoldást, mint például:

  • Hogy menjek el egy idegen társaságba egyedül, ha rettegek tőle, pedig tudom, hogy a vállalkozásomnak jót tenne.
  • Hogy vállaljam fel, ha valamit nem tudok?
  • Hogy mutassam meg, hogy van, amihez nem értek?
  • Mi az, amit igazán szeretnék megvalósítani a munkámban, de nem merem?

Most egy percre kérlek hunyd be a szemed, és gondold végig, hogy Te miket mantrázol magadban? Milyen félelmek miatt nem léped meg, amit egy ideje szeretnél, nem vállalod fel, hogy mihez értesz, nem csinálod meg, mert azt gondolod, hogy Te ehhez nem vagy elég.

Megvannak? Írd le nyugodtan az összeset egy papírra.

Aztán mindegyiket egyenként gondold át, és írd le mellé, hogy igaz-e, feltétel nélkül, 1000%-osan?

Aztán nézd meg a listádat és kérdezd meg magadtól:

Mire lennék képes, ha nem ezt gondolnám? Milyen lehetőségeim lennének ezek a gondolatok nélkül?

Aztán gyere el a 3 hónapos coaching programomba, ahol csinálunk egy jó stratégiát valamihez, amire nagyon régóta vágysz. Erről a programomról ITT találsz több információt.

😊

Ha segítségre van szükséged, hogy átgondoljunk egy számodra új stratégiát, akkor keress bátran. ITT

Megszakítás