Skip to content

PIHEND MAGAD HATÉKONYRA 

WOMEN BY THE SEA, azaz NŐK A TENGERNÉL

KAS – TÖRÖKORSZÁG
2022. szeptember 28-október 5.

 

 

 

 

 

 

 

 

Még ennyi időd van, hogy jelentkezz 2022. augusztus 10-ig

nap
óra
perc

Évek óta dolgozom főleg 40 fölötti vezetőkkel, vállalkozókkal, akik vagy valamilyen nagy karrierváltást tudtak meglépni a folyamat során, vagy az üzleti stratégiájuk újra tervezése után szintet lépett a vállalkozásuk.
Évek óta figyelem azt, hogy a nagy karrierváltásokat vagy a vállalkozás újra tervezését gyakran a kiégés tünetei előzik meg.

A túlpörgés.

A mindenáron eredményt kell felmutatni.

A perfekcionizmus.

Az önmagunk alulértékelése.

A megfelelni akarás.

A túl sok minden bevállalása.

Ezek vezethetnek kiégéshez, fáradtsághoz, totális csömörhöz, amit aztán jó esetben követ egy erős vágy, hogy legyen valami más, de nem mindig van meg ehhez a vízió, az energia vagy a bátorság.

Viszont ahhoz, hogy ezek meg tudjanak jelenni, muszáj megállni.

Egy olyan programra invitálok vezető- és vállalkozónőket, amiben a semmittevésről, a megállásról tanulunk. Mert a semmiből lesz majd a valami, az ürességben tudjuk meghallani a legbelső hangunkat és a megállás után tud újraindulni a kreativitásunk, a valaminek a teremtése. Ez a Termékeny Üresség kellene hogy legyen minden aktivitásunk végén, hogy aztán újult erővel tudjuk elkezdeni a következőt.
Ahhoz, hogy merjünk megállni, „semmit tenni” nagy bátorság kell, hisz arra vagyunk kondicionálva, hogy folyamatosan tegyünk, legyen tervünk, legyünk hasznosak és ne tétlenkedjünk. Pörögjünk ezerrel és csináljunk még többet.

Nekem nagyon sokára sikerült megtanulnom abbahagyni a végtelenített pörgést, amibe a vezetők nagy része beleesik, és én is nehezen tudtam megállni és megtanulni a semmit csinálni. Viszont azt ma már tudom, hogy ez az egyik legjobb dolog, ami történhetett velem.

Terveim szerint ez a program ezt a két fontos témát segit körbejárni, és köze van a tengerhez, nem véletlenül.

A program során a következőkre számithattok:
–         Tengernézés.
–         Bambulás.
–         Tengerfelszínen lebegés.
–         Semmittevés.
–         Értékesség izmok erősitése.
–         Energiaforrások megkeresése.
–         Erősségek pontosítása és a munkában betöltött szerepeink ezek mentén tervezése.
–         Jó beszélgetések
–         A fásultságból egy új stratégia felépítése.

Foglalkozunk benne a Női bátorsággal is, víz fölött és víz alatt, amiben megmutatom azt, hogy nem minden fejben dől el, hanem van, hogy a test által megtapasztalt élmény lesz a katalizátor. Azért a bátorsággal, mert minket nőket gyerekként féltenek, arra nevelnek, hogy jókislányok legyünk, hogy a háttérben maradjunk, és ezért például a munkaerő piacon kevésbé merjük magunkat megmutatni, kiállni az értékeink mellett és megkövetelni azt, ami jár(na).

Mindez egy gyönyörű környezetben, Törökország déli részén egy eldugott kisvárosban, ahol kedvesek az emberek, meleg a tenger, finomak az ételek, van csönd és van élet. Itt várok minden bátor nőt sok szeretettel szeptember végén, de aki előbb jönne, jelezze, mert én már itt vagyok és itt leszek.

 

„A „Crazy-busy” azaz az őrülten elfoglaltnak lenni egy nagyszerű páncél, remek módja az érzéketlenítésnek. Sokan azt csináljuk, hogy annyira elfoglalttá tesszük magunkat, és annyira előre rohanunk az életünkben, hogy nem tud utolérni bennünket az igazság azzal kapcsolatban, hogy hogy érezzük magunkat és mire van szükségünk.”

AMIVEL A PROGRAM VÉGÉRE GAZDAGABB LESZEL

 

“Kimerülés, kiégés előjelének érzésével fordultam Évához, a coachhoz. Évával már az első alkalommal olyan volt, mintha régről ismerne, nagyon könnyen és őszintén tudtunk kapcsolatot teremteni. Nagyon tapasztalt, határozott, nagyon hiteles tükröt fordított felém. A folyamat alatt tetszett ahogy közös hangot találtunk, és ahogy haladni tudtunk. Az eredmény a végére az lett, hogy határokat és prioritásokat tudtam felállítani, és annak a felismerése, hogy értékes vagyok. A támogatásával visszakaptam azt, ami korábban voltam, egy ventiláló öregasszonyból „MiniCooperes bőrdzsekis Kati”. A legnagyobb tanulság pedig az, hogy korábban kellett volna elkezdjem."

„Hihetetlenül mély nap volt. Átvitt és szószoros értelemben is. Életemben először merültem, és átléptem a félelmeimen. A merülés és a coaching mind nagyon mélyre vitt, és nagyon magasra hozott ki. Egymásra épültek, egymást segítették. A tó mélyén megtisztulnak a gondolatok, és fényesebbé válnak. Éva már megint kihozta, kibányászta belőlünk a valódi kérdéseket és valódi válaszokat. Olyan félelmeket, kétségeket mondtam ki, és találtam meg rá a megoldást, amire nem számítottam. Fontos mondatokat hoztam el magammal. Rádöbbentem, hogy lehetek béna, esetlen, mert tudom, hogy ez kell ahhoz, hogy le tudjam győzni magam, minden alkalommal.”

A PROGRAMRÓL

 

A program során nem elméleteket veszünk végig, hanem élményeken keresztül fogod megtapasztalni mindazt, amit esetleg fejben már nagyon jól tudsz, de mégsem tudod átültetni a gyakorlatba.  A programtervet egy meghatározott koncepció mentén alakítottam ki, hogy külső és belső élményeket, tapasztalatokat tudj gyűjteni.

Külső élmények

–          Ahogy ígértem lesz tengernézés hajóról, erkélyről, strandról, tengerfelszínen lebegés, és tengerfelszín alatt lebegés azoknak, akik kipróbálják a búvárkodást.

–          Naplemente nézés egy római kori színház tetejéről, amint a tenger fölött először rózsaszínbe majd narancssárgába borul a horizont.

–          Egész napos hajótúra a környék egyik legszebb kirándulóhelyéhez, az Elsüllyedt Városhoz, ahol ha nem hullámos a tenger, a felszín alatt láthatók az római kori épületek maradványai. Ez a túra áttetsző, kristálytiszta öblökön keresztül vezet, ahol lesz lehetőség úszni, pihenni, és bambulni.

–          Lesz idő és alkalom hangulatos bárokból, éttermekből csodálni a tengert, megbeszélni a nap élményeit.

–          A hét során sokat leszünk vízben és víz körül, csodás öblökben, ahol legalább 20 méter mélyre lehet lelátni. Fontos, hogy legyen vízbiztonságod és szeress  vízben lenni.

–          Kihajózunk az egyik búvárhajóval is, amikor mindenkit arra fogok biztatni, hogy legalább a sznorkelezést, de inkább a búvárkodást kipróbálja. Ahogy annak idején az első oktatóm mondta, és úgy is lett, nincs annál megnyugtatóbb és csodásabb dolog, mint 3D kékségben lebegni és csak a saját lélegzetvételedet hallani. Vízfelszínen, vagy víz alatt, képzett és nagyon türelmes oktató lesz velünk és tudom, hogy általa minden ami félelmetesnek tűnik, egy csodás élménnyé alakul át.

–          Mindezt egy lelassult, pihentető és feltöltődést nyújtó tempóban.

Belső élmények

–          Sokat fogunk a Termékeny Ürességről tanulni, azaz a tevékenységeink után ideálisan következő „semmittevésről”, ami az egészséges működésünk része kell hogy legyen. Kevés elmélet és annál több gyakorlás lesz.

–           Vízfelszínen vagy  víz alatt, de mindenképp búvármaszkban, sokat fogsz tanulni arról, hogy mi mindenre vagy képes, amit addig nem is gondoltál, és hogy miként működsz, milyen erőforrásokra tudsz támaszkodni egy új környezetben, vagy amikor valamilyen kihívással nézel szembe.

–          Lesznek csoportos és egyéni beszélgetések, melyek során minden élményt feldolgozunk a tengernézéstől kezdve a búvárkodásig, hogy az ott tanultakat a hazatérés után be tudd építeni a mindennapjaidba.

–       A hét során 10-14 óra coaching szemléletű feldolgozás várható, csoportban és egyénileg. A coaching az az eszköz, amit a világ legeredményesebb vezetői is rendszeresen vesznek igénybe, és ami  a program során szerzett élményeken keresztül segít majd előrelépni a hozott témádban.

–          Biztonságos és elfogadó női körben egymás történeteinek meghallgatása is segíti a saját munkát, és rámutat arra, hogy nem vagy egyedül.   

RÉSZLETEK

  

Jelentkezés után

30 perces egyéni beszélgetés velem, hogy együtt tudjuk eldönteni, hogy ez a program megfelelő-e Neked.

1. nap - megérkezés a tengerhez

Utazás, reptéri transzfer, ismerkedés.

2-6. nap - a program

5 napon keresztül a felvázolt programra számíthatsz, sok élménnyel, tanulással és transzformációval. A hét során felmerülő igények szerint, apróbb változások elképzelhetők. Bármilyen változás lesz, az az egyéni tanulást szolgálja.

7. nap

Pihenés, szabad program, igény esetén további beszélgetések.

8. nap - búcsú és hazautazás

Reptéri transzfer, hazautazás.

Az utazást követő 2 hétben

1 alkalmas (60 perc) egyéni coaching, feldolgozás, hogy a szerzett tapasztalatok be tudjanak épülni a mindennapokba.

Helyszín

A program helyszíne Kas, Törökország déli részén van,  ahova én 2004 óta térek vissza rendszeresen. Két nemzetközi repülőtérre lehetséges érkezni, az egyiktől kétórás,  a másiktól 3.5 órás transzferrel lehet eljutni a városkáig. Az út gyönyörű, ám hosszú, de megéri.

A kisvárosban  csak kis szállodák és panziók vannak, körben 2000 m magas hegyek, és áttetsző, kristálytiszta tenger. A városkában jobbnál jobb éttermek, bárok, hangulatos kávézók találhatók, és második nap már mindenki a neveden fog szólítani.

Szállásunk

A szállás az egyik kedvenc apartmanhotelemben lesz, kényelmes nappali + hálószobás apartmanokban, amiben van hűtő, felszerelt konyha, légkondi, és oldalról vagy szemből látható a tenger. Az apartmanokban vagy egyénileg lehetséges a szállás, vagy úgy kétágyas, hogy a nappaliban egy rendes ágyat állítanak fel, ami ugyanolyan, mint ami a hálószobában van. A fürdőszoba tágas, zuhanyzóval felszerelt.

Étkezések

A részvételi díj reggelit tartalmaz, ami a török konyhának megfelelően bőséges és finom.

A többi étkezés önköltséges, leszámítva a hajós napokon az ebédet, amit a hajón készítenek. A városkában rengeteg féle étterem van, alacsonyabb és magasabb árfekvésben is, amelyek nagyon jó konyhával várják a vendégeket.

Jelentkezési határidő

2022. augusztus 10.
(Szeptember végre, október Törökország déli részén még bőven főszezon, mert ilyenkor már nincs olyan meleg, mint augusztusban, ezért ilyenkor is sokan utaznak a tengerparti részekre. A fenti dátum után nem tudom garantálni sem a helyeket, sem a meghirdetett árakat.)

Időjárás

Szeptember végén, október elején a hőmérséklet napközben többnyire 27-32 C, a vízhőmérséklet pedig kb. 28 C, szóval  csodás. Viszont kisebb a páratartalom mint a nyári hónapokban.

Létszám

A megadott részvételi díjak min. 3 fő esetén érvényesek. A programon maximum 6 fő tud résztvenni.

Aki egyénileg jönne másik időpontban, annak egyedi  ajánlatot tudok küldeni.

Részvételi díjak

Kétágyas, részben tengerre néző apartmanban: 890 EUR/fő
Egyágyas, részben tengerre néző apartmanban: 1.100 EUR/fő

Kétágyas tengerre néző apartmanban:     990 EUR/fő
Egyágyas tengerre néző apartmanban: 1.160 EUR/fő

A díjak az alábbiakat tartalmazzák

–         7 éjszaka szállás reggelivel;  

–         oda-vissza repülőtéri transzfereket;

–          a programban részletezett programokat a leírásban szereplő étkezésekkel.

–          A hét során 10-14 óra coaching szemléletű feldolgozás várható, csoportban és egyénileg.

Az ár nem tartalmaz: utasbiztosítást, utazási költségeket, egyéb költségeket.

További költségek

–          REPÜLŐJEGY, amit egyénileg kell intézni, de tudok adni tippeket, hogy hogy és hol érdemes foglalni: Budapest- Antalya – Budapest közvetlen járattal jelenleg 293 EUR/fő körül van, 25 kg feladott poggyásszal és 1×8 kg-os kézipoggyásszal. Garantált hellyel és magyar utazás irodán keresztül 350 EUR/fő, amire 5.5%-os díjjal köthető útlemondási biztosítás is. Ez a díj 1x 20 kg feladott poggyászt és 1x 8 kg kézipoggyászt tartalmaz

A repülőjegy foglaláshoz tudok tippeket adni, illetve egy régi kolléganőm fog tudni segíteni annak, aki kéri.

–          BALESET, BETEGSÉG- ÉS POGGYÁSZBIZTOSÍTÁS:  egyénileg köthető, mindenképp javasolt.

–          ÚTLEMONDÁSI BIZTOSÍTÁS: az a foglalás mikéntjéről függ, hogy köthető-e rá vagy sem. Erről bővebb információt állítok össze.

–          ÉTKEZÉSEK: a programban nem szereplő minden egyéb étkezés.

Részvételi és lemondási feltételek

Előkészületben

FONTOS!

A programon azokat várom, akiknek nagy a vízbiztonságuk, és szeretnek vízben lenni, akár merültek korábban, akár nem.

Az utazás során – bár azon leszek, hogy minden a leírtak szerint történjen – amennyiben az időjárási viszonyok miatt módosítani kell a programokat, a változtatás jogát fenntartom.

Beutazás Törökországba

Törökországba csak érvényes útlevéllel lehet belépni. Magyar állampolgárok számára az útlevélnek az országba történő belépést követően még legalább 180 napig érvényesnek kell lennie. A törökországi állam az útlevél érvényességét szigorúan ellenőrzi.

Magyarország és az EU állampolgárai jelenleg korlátozás (negatív teszt, kötelező karantén) nélkül léphetnek be Törökországba, de ez megváltozhat a következő hónapokban, bár egyelőre nincs rá jel.

(Tavaly a beutazás úgy volt lehetséges, ha az utasok be tudták mutatni az érintett ország illetékes hatósága által kiállított dokumentumokat/bizonyítványokat arról, hogy legalább 14 nappal a Törökországba való belépés előtt be lettek oltva valamelyik Covid vakcinával, vagy 6 hónapon belül átestek a COVID-19 fertőzésen, az első pozitív PCR teszt 28. napjától számítva. Amennyiben a fent leírt feltételek közül egyik sem teljesül, úgy a beutazáshoz 72 óránál nem régebbi, angol nyelven kiállított negatív PCR teszt volt szükséges.)

Ha további információra van szükséged

Amennyiben a jelentkezés előtt bármilyen kérdésed van, írj az evat @ kalangu.net email címre. Ígérem válaszolok.

Tornallyay Éva

Tornallyay Éva, idegenforgalmi közgazdász, üzleti és vezetőfejlesztő coach, transzformációs team coach, üzleti mentor, a Kalangu Coaching alapítója, világutazó vagyok. Nyugat Afrikában nőttem fel, angol nyelvterületen, éltem Barcelonában és Londonban.

20+ évet töltöttem el a nemzetközi turizmusban, 15+ évet vállalkozóként, vezetőként és cégtulajdonosként. 20+ év üzletfejlesztés, szolgáltatás, nemzetközi kapcsolatok, piacfejlesztés, csapatfejlesztés és stratégiai tervezés területén szerzett tapasztalat és a világ 60 országával létrejött eredményes üzleti tárgyalás után, 45 évesen váltottam. Ki voltam égve, és fogalmam sem volt, hogy merre tovább.

Akkor költöztem Barcelonába, ahol egy pár hónapnyi termékeny üresség után döntöttem úgy, hogy coachként folytatom a munkámat, mert így továbbra is emberekkel dolgozhatok.

Az a célom, hogy minél több embernek segítsek kapcsolatba kerülni saját kiválóságával és tehetségével, hogy merjék meghozni azokat a döntéseket, melyek által elégedettebbek és boldogabbak lesznek a munkájukban. Ezáltal több energia és idő marad az életük többi részére is. . És talán fontos még, hogy semmi olyat nem hirdetek, amin én magam ne mentem volna át, ne próbáltam volna ki.

Megszakítás