Skip to content

lassíts és lépj.

bátran.

Tengerparti elvonulás női vezetőknek és vállalkozónőknek a semmittevésről, a lelassulásról, a bátorságról és a merész ötletek megvalósításáról.

Nők a tengernél. Kas – Törökország, 2023. szeptember – október – csoportban, vagy egyénileg.

Ha van egy régóta halogatott ötleted

fedezd fel a bátorságod.

Évek óta dolgozom főleg 40 fölötti vezetőkkel, vállalkozókkal, akik vagy valamilyen nagy karrierváltást tudtak meglépni a folyamat során, vagy az üzleti stratégiájuk újra tervezése után szintet lépett a vállalkozásuk.
Évek óta figyelem azt, hogy a nagy váltást, az újra tervezést gyakran olyan jelek előzik meg, amik arra utalnak, hogy valaki túlterhelt, fásult és elégedetlen.

A túlpörgés.

A mindenáron eredményt kell felmutatni.

A perfekcionizmus.

Az önmagunk alulértékelése.

A megfelelni akarás.

A túl sok minden bevállalása.

Ezek vezethetnek kiégéshez, fáradtsághoz, totális csömörhöz, amit aztán jó esetben követ egy erős vágy, hogy legyen valami más, de nem mindig van meg ehhez a vízió, az energia vagy a bátorság.

Ahhoz, hogy ezek meg tudjanak jelenni, muszáj megállni.

Egy olyan programra invitálok vezető- és vállalkozónőket, amiben a lassításról, a megállásról és az ehhez szükséges bátorságról tanulunk.

Miért pont ezek a dolgok szükségesek ahhoz, hogy váltani tudjunk?

Mert ahhoz, hogy a „valami” formát öltsön, kell a semmi. Az ürességben, a csendben tudjuk meghallani a legbelső hangunkat és a megállás után tud újraindulni a kreativitásunk, a valaminek a teremtése. Ez a Termékeny Üresség kellene, hogy legyen minden aktivitásunk végén, hogy aztán újult erővel tudjuk elkezdeni a következőt.
Ahhoz, hogy merjünk megállni, „semmit tenni” nagy bátorság kell, hisz arra vagyunk kondicionálva, hogy folyamatosan tegyünk, legyen tervünk, mert akkor leszünk hasznosak, ha nem tétlenkedünk. Pörögjünk ezerrel és csináljunk még többet.

Sőt, minket nőket gyerekként általában jobban féltenek, arra nevelnek, hogy jókislányok legyünk, hogy a háttérben maradjunk, és ezért például a munkaerő piacon vagy az üzleti életben kevésbé merjük magunkat megmutatni, kiállni az ötleteink, értékeink mellett és megkövetelni azt, ami jár(na). Ezért (is) még többet és még jobban akarunk teljesíteni.

Nekem nagyon sokára sikerült megtanulnom abbahagyni a végtelenített pörgést, amibe ahogy én is. a vezetők nagy része beleesik. Én is nehezen tudtam megállni és megtanulni a semmit csinálni. Viszont azt ma már tudom, hogy ez az egyik legjobb dolog, ami történhetett velem. De ehhez egy bátor döntést kellett hoznom.

Szóval ezért ez a két téma köré épül a program, amellyel egy kalandra hívlak a tengerhez. Leszünk víz fölött és víz alatt, ahol megélheted azt, hogy nem minden fejben dől el, hanem van, hogy a test által megtapasztalt élmény lesz a katalizátor. A tenger (és a búvárkodás kipróbálása) segítségével tapasztalatot fogsz gyűjteni arról, hogy hogyan találd meg a saját biztonságodat egy idegen környezetben és hogy mennyi minden eszközöd van arra, hogy ne csak a kockázatot lásd.

Zsigeri szinten fogsz tapasztalatokat szerezni saját erődről és bátorságodról.

A program során pedig ott helyben dolgozzuk fel a semmittevés és a kalandok során szerzett élményeket, hogy azokat kamatoztatni tudd a víz feletti mindennapi életben is. 

Hozd el magaddal a régóta halogatott, esetleg őrültnek tűnő ötleted, karrier vagy vállalkozási álmaidat! A program alatti élmények segíteni fognak abban, hogy merj végre cselekedni, és tégy a vágyott céljaidért.    

A program során a következőkre számíthattok:

* Tengernézés.

* Bambulás.

* Tengerfelszínen lebegés.

* Semmittevés.

* Erőt és bátorságot meríteni a tenger által.

* Energiaforrások megkeresése, amelyek a váratlan helyzetekben is meg tudnak tartani.

* Erősségek pontosítása és annak megértése, hogy hogy járulnak hozzá eredményeinkhez.

* Jó beszélgetések.

* A fásultságból egy új stratégia felépítése.

Mindez egy gyönyörű környezetben, Törökország déli részén egy eldugott kisvárosban, ahol kedvesek az emberek, meleg a tenger, finomak az ételek, van csönd és van élet. Itt várok minden bátor nőt sok szeretettel szeptember végén, vagy októberben, közösen egyeztetett időpontban.

Lassulás
Bátorság
Új perspektívák

AMIVEL A PROGRAM VÉGÉRE GAZDAGABB LESZEL

A szándék

énidő

A magadra fordított időben és ebben a csodás környezetben, különleges élmények során kapcsolatba kerülsz saját magaddal és megtanulod meghallani a saját hangod.

bátorság a fontos ügyekhez

Találkozni fogsz egy merészebb önmagaddal és inspirációt kapsz ahhoz, hogy beleállj a számodra fontos ügyekbe. Élményeken keresztül fogsz tanulni saját erőforrásaidról és az egészséges adrenalinon túl mélyebb önbizalmat, bátorságot, reálisabb helyzetértékelést, és biztonságos kockázatvállalást fogsz magadban észlelni.

inspiráció

Részese leszel egy megtartó női közösségnek, (amennyiben a csoporttal tartasz).

feltöltődés

Pihenni fogsz, mentálisan és fizikailag is és saját megoldásokat fogsz arra találni, hogy miként tudsz töltődni és mi ad új energiát.

lelassulás, hogy váltani tudj

Megtanulsz megállni, leállítani a végtelen pörgést, hogy a megállást alkotó időszakká tudd változtatni.

fenntartható működés

Rá fogsz látni arra, hogy mire van igazán szükséged ahhoz, hogy önazonosan és fenntarthatóbban dolgozz vagy építs vállalkozást. Ennek következtében talán észreveszel új lehetőségeket is.

egy fantasztikus lehetőség

Ha a búvárkodást is kipróbálod, és megtetszik, akkor egy életre szóló hobbival is gazdagabb leszel.

„A „Crazy-busy” azaz az őrülten elfoglaltnak lenni egy nagyszerű páncél, remek módja az érzéketlenítésnek. Sokan azt csináljuk, hogy annyira elfoglalttá tesszük magunkat, és annyira előre rohanunk az életünkben, hogy nem tud utolérni bennünket az igazság azzal kapcsolatban, hogy hogy érezzük magunkat és mire van szükségünk.”

Brené Brown

Amire számíthatsz

a programról.

A program során nem elméleteket veszünk végig, hanem élményeken keresztül fogod megtapasztalni mindazt, amit esetleg fejben már nagyon jól tudsz, de mégsem tudod átültetni a gyakorlatba.  A programtervet egy meghatározott koncepció mentén alakítottam ki, hogy külső és belső élményeket, tapasztalatokat tudj gyűjteni.

A program csoportban vagy egyénileg is igénybe vehető.

ÉLMÉNYEK KÍVÜL

  • Ahogy ígértem lesz tengernézés hajóról, erkélyről, strandról, tengerfelszínen lebegés, és tengerfelszín alatt lebegés azoknak, akik kipróbálják a búvárkodást.
  • Naplemente nézés egy római kori színház tetejéről, amint a tenger fölött először rózsaszínbe majd narancssárgába borul a horizont.
  • Egész napos hajótúra a környék egyik legszebb kirándulóhelyéhez, az Elsüllyedt Városhoz, ahol, ha nem hullámos a tenger, a felszín alatt láthatók az római kori épületek maradványai. Ez a túra áttetsző, kristálytiszta öblökön keresztül vezet, ahol lesz lehetőség úszni, pihenni, és bambulni.
  • Lesz idő és alkalom hangulatos bárokból, éttermekből csodálni a tengert, megbeszélni a nap élményeit.
  • A hét során sokat leszünk vízben és víz körül, csodás öblökben, ahol legalább 20 méter mélyre lehet lelátni.
  • Kihajózunk az egyik búvárhajóval is, ahol mindenkit arra fogok biztatni, hogy legalább a sznorkelezést, de inkább a búvárkodást kipróbálja. Ahogy annak idején az első oktatóm mondta, és úgy is lett, nincs annál megnyugtatóbb és csodásabb dolog, mint 3D kékségben lebegni és csak a saját lélegzetvételedet hallani.Vízfelszínen, vagy víz alatt, képzett és nagyon türelmes oktató lesz velünk és tudom, hogy általa minden, ami félelmetesnek tűnik, egy csodás élménnyé alakul át.
  • Mindezt egy lelassult, pihentető és feltöltődést nyújtó tempóban.

ÉLMÉNYEK BELÜL

  • Sokat fogunk a Termékeny Ürességről tanulni, azaz a tevékenységeink után ideálisan következő „semmittevésről”, ami az egészséges működésünk része kell, hogy legyen. Kevés elmélet és annál több gyakorlás lesz.
  • Vízfelszínen vagy víz alatt, de mindenképp búvármaszkban, sokat fogsz tanulni arról, hogy miként állsz a saját utadban és hogy mi mindenre vagy képes, amire addig nem is gondoltál.
  • Lesznek csoportos és/vagy egyéni beszélgetések, melyek során minden élményt feldolgozunk a tengernézéstől kezdve a búvárkodásig, hogy az ott tanultakat a hazatérés után be tudd építeni a mindennapjaidba.
  • A hét során 8-10 óra coaching szemléletű feldolgozás várható. Acoaching az az eszköz, amit a világ legeredményesebb vezetői is rendszeresen vesznek igénybe, és ami a program során szerzett élményeken keresztül segít majd előrelépni a hozott témádban.
  • Ha csoporthoz csatlakozol, akkor biztonságos és elfogadó női körben egymás történeteinek meghallgatása is segíti a saját munkát, és rámutat arra, hogy nem vagy egyedül.

ami még fontos

ez a program Neked szól, ha:

  • Nő vagy és vezető, vagy ha nincs is ilyen pozíciód most, akkor sem áll távol tőled az, hogy a dolgok élére állj. Mindemellett van egy régóta halogatott merész ötleted (munkával, vállalkozással kapcsolatban), ami értéket teremtene, akár szélesebb körben is, és amivel szeretnél valamit kezdeni, még mielőtt még több év elszáll. Jelenleg viszont nem látod, hogy erre milyen lehetőségeid vannak.
  • Hajlandó vagy nyitottan és elkötelezetten dolgozni magadon, illetve készen állsz a változásra.
  • Nyitott vagy arra, hogy a programot az egyéni igények alakítják, többek között a tiéd is. Ezért menetközben lehetnek változások, sőt, ha az időjárás nem enged bizonyos programot (például a tervezett napon viharos a tenger), akkor lesznek változások.
  • Van benned némi kalandvágy, nagy a vízbiztonságod, szeretsz vízben lenni és szívesen vagy hajón.

akik már léptek

részletek

Ez a terv

1. nap
Utazás, reptéri transzfer, megérkezés a tengerhez, ismerkedés.

2-6. nap
5 napon keresztül a felvázolt programra számíthatsz, sok élménnyel, tanulással és beszélgetésekkel. A hét során felmerülő igények szerint, apróbb változások elképzelhetők. Bármilyen változás lesz, az az egyéni tanulást szolgálja.

7. nap
Pihenés, szabad program, igény esetén további beszélgetések.

8. nap
Búcsú, reptéri transzfer és hazautazás.

fontos!
Az utazás során – bár azon leszek, hogy minden a leírtak szerint történjen – amennyiben az időjárási viszonyok miatt módosítani kell a programokat, a változtatás jogát fenntartom.

Még több részlet 

A jelentkezési ív kitöltése után rövid beszélgetés velem (valamelyik online platformon), hogy megismerjük egymást, megtudjak többet a motivációidról és hogy együtt döntsük el, hogy ez a program megfelelő-e Neked. Így tudsz Te is kérdezni a programról, a helyszínről, a várható élményekről. Ha úgy döntesz részt veszel, akkor küldöm a szerződést és a fizetési tudnivalókat.

A program helyszíne Kas, Törökország déli részén van, ahova én 2004 óta térek vissza rendszeresen. Két nemzetközi repülőtérre lehetséges érkezni, az egyiktől 2.5 órás, a másiktól 3.5 órás transzferrel lehet eljutni a városkáig. Az út gyönyörű, ám hosszú, de megéri.

A kisvárost 2000 m magas hegyek, és áttetsző, kristálytiszta tenger veszi körbe. A városkában jobbnál jobb éttermek, bárok, hangulatos kávézók találhatók, és második nap már mindenki a neveden fog szólítani.

A kisvárosban csak kis szállodák és panziók vannak. A szállás, amennyiben itt a jelentkezéskor van még hely, az egyik kedvenc apartmanhotelemben. Az apartmanokban kényelmes nappali + hálószoba, fürdőszoba zuhannyal, hűtő, felszerelt konyha, légkondi, kertre, oldalról vagy szemből tengerre néző teraszokkal. Az apartmanokban vagy egyénileg lehetséges a szállás, vagy úgy kétágyasban, hogy a nappaliban egy külön ágyat állítanak fel, ami ugyanolyan, mint ami a hálószobában van.

A szálláshoz reggeli tartozik, ami a török konyhának megfelelően bőséges és finom.

A többi étkezés önköltséges, leszámítva a hajós napokon az ebédet, amit a hajón készítenek. A városkában rengeteg féle étterem van, alacsonyabb és magasabb árfekvésben is, amelyek nagyon jó konyhával várják a vendégeket.

Szeptember végén, október elején a hőmérséklet napközben többnyire 27-32 C, a vízhőmérséklet pedig kb. 26-28 C, szóval csodás. Viszont kisebb a páratartalom, mint a nyári hónapokban.

A programon vagy csoportban, vagy egyénileg tudsz részt venni. A csoportos program minimum létszáma 3 fő és egyidejűleg maximum 6 fő tud részt venni.

 • Csoportban, szobatípustól függően:  990 EUR/fő-től – kétágyas elhelyezés esetén
 • Egyénileg: 1390 EUR/fő-től.

KIEGÉSZÍTÉSEK:

 • VIP csomag: 300 EUR – elindulás előtt 1 x 60 perc, a hazaérkezés után pedig 2 x 60 perces egyéni beszélgetés, hogy ezáltal felkészülj és utána a szerzett tapasztalatokat minél jobban tudd integrálni.
 • Kísérők: abban az esetben, ha az egyéni programot választod, és szívesen hoznál magaddal valakit, aki a programnak csak a turisztikai részében venne részt, akkor ezt megbeszéljük az első hívásunk alkalmával.

*(Az árak attól függően változnak, hogy milyen típusú szobát választasz, egyágyast, kétágyast, tengerre nézőt stb).

A díjak az alábbiakat tartalmazzák:
–         7 éjszaka szállás reggelivel;  
–         oda-vissza repülőtéri transzfereket;
–         a programban részletezett programokat a leírásban szereplő étkezésekkel.
–         A hét során 8-10 óra coaching szemléletű feldolgozás várható, csoportban és/vagy egyénileg.

A díjak nem tartalmaznak: repülőjegyet, utasbiztosításokat, egyéb költségeket. Baleset, betegség- és poggyász, illetve útlemondási biztosítás is köthető egyénileg, amit mindenképp javaslok.

Repülőjegyet egyénileg tudtok foglalni, többféle lehetőség létezik. Abban szívesen segítek, hogy hogy és hol érdemes foglalni.

Repülőjegyet egyénileg tudtok foglalni, többféle lehetőség létezik. Szükség esetén segítek abban, hogy hogy és hol érdemes foglalni.

Amennyiben a jelentkezés előtt bármilyen kérdésed van, írj az evat @ kalangu.net email címre. Ígérem válaszolok.

Néha az hozza meg a legjobb válaszokat, ha egyrészt kilépünk a napi környezetünkből és valami egészen másba lépünk át, illetve, ha elkezdünk befelé figyelni. Ehhez pedig kell a lelassulás és az, hogy teljesen más perspektívákból nézzünk rá egy adott helyzetre.  

Ha úgy érzed, hogy elakadtál és érdekel ez a program, akkor beszéljünk róla. Talán fontos még az is, hogy semmi olyat nem hirdetek, amin én magam ne mentem volna át, vagy ne próbáltam volna ki.

dolgozzunk együtt

további lehetőségek a közös munkára.

Megszakítás