Skip to content

REMOTE. CONNECTED. PERFORMING.

Azaz távolról is kapcsolatban és hatékonyan. 

Online programok vezetők és csapataik részére, hogy virtuálisan is megmaradjon az egymást inspiráló együttműködés. 

Mikor lesz már vége?  – kérdezték sokan 2020 tavaszán, amikor a mindent felforgató covid helyzet miatt a világ munkahelyeinek egy jelentős hányada távmunkába kényszerült. 

Vége úgy tűnik, hogy egy ideig nem lesz és be kell rendezkedni az „új normális” működésre a munkahelyen, a közösségi életben és az életünk szinte minden területén. 

Tavasszal cégek ezrei álltak át Home-Office módba, és igyekeztek gyorsan megoldani az új helyzet technológiai kihívásait, hogy minél könnyebb legyen otthonról a munka. 

Azonban a helyzet emberi oldala, hogy a munkatársakra milyen hatással van a bizonytalanság, a távmunka, vagy a csapat hiánya, is érdemel legalább ennyi odafigyelést. 

Ma is nehéz megbecsülni, hogy mit hoznak a következő hónapok, és kérdésként merül fel, hogy mi az, ami a külső környezet bizonytalansága ellenére is képes kiszámíthatóan működni a munkahelyeken. 

Szerintünk ez a vezető és a csapata.

Mi most csak rájuk fókuszálunk, mert az új problémákra új válaszok kellenek és az ami korábban működött egy csapatban, nem biztos, hogy most is hasonlóan eredményes lesz.

Olyan programokat állítottunk össze, melyek szerintünk a remote működés kihívásaira a legfontosabb válaszok, és a lehető legrövidebb idő alatt kínálnak kipróbált, gyorsan és egyszerűen elsajátítható megoldásokat. 

Mi szeretünk távolról dolgozni, régóta dolgozunk így, úgyhogy most mindent átvittünk online platformokra szervezetfejlesztő, tréneri és coaching munkáinkból. Szerintünk a remote működésnek rengeteg előnye van, ezért ezekkel a programokkal az is célunk, hogy a hatékonyság növelése mellett maga a munkavégzés legyen örömtelibb. 

Minden workshopunkon cél, hogy a résztvevők saját, hozott példákon jól bevált eszközöket próbálhassanak ki egy-egy adott témában, hogy tapasztalatot cserélhessenek egymással és így saját megoldásaikat  alakítsanak ki az adott problémára.


TÁPLÁLÓ VISSZAJELZÉS, AMI FELPÖRGETI A MOTIVÁCIÓT

Időtartam: 2,5 óra
Csoport létszám: 4-12 fő

TÁPLÁLÓ VISSZAJELZÉS, AMI FELPÖRGETI A MOTIVÁCIÓT

Egy mondás szerint a “visszajelzés a bajnokok reggelije”, mégis, amikor vezetőket kérdezünk arról, hogy mi jelenti nekik a legnagyobb kihívást a csapataikkal való együttműködésben, az egyik visszatérő téma az a visszajelzés hiánya. 

A remote munkatérben ez még fontosabbá válik, hiszen sok olyan interakció, ami a személyes térben lehetséges, itt megszűnik. 

Tápláló visszajelzésekkel fenntartható a motiváció a csapatban, nő a kreativitás és a bizalom, ami aztán hozza az eredményt. Azt tapasztaljuk, ha csak ezen az egy dolgon változtat a csapat, és a visszajelzések adása, illetve kérése rendszeres és természetes lesz, jelentős változást hoz a csapat számára.  

A workshopon a következő kérdéseken dolgozunk közösen: 

  • Mi miatt lett még fontosabb a a visszajelzés adás a home-office időszakában? 
  • Hogyan érdemes visszajelzést adni, hogy az pozitív hatással legyen a teljesítményre? 

A workshopon a tápláló visszajelzések kultúráját járjuk körbe, és a  résztvevők egy biztonságos, „tét nélküli” helyzetben gyakorolhatják a jól adott, építő visszajelzés erejét.

INSPIRÁLÓ KAPCSOLATTARTÁS A REMOTE TÉRBEN

Időtartam: 2,5 óra
Csoport létszám: 4-12 fő

INSPIRÁLÓ KAPCSOLATTARTÁS A REMOTE TÉRBEN

Hogyan lehet a remote térben elkerülni az elszigeteltség és a magány érzését, és mit tehet ezért egy vezető és a csapata?

Azt valljuk, hogy a vezető egyik legfontosabb feladata csapata tagjainak egyéni fejlesztése, tehetségük, személyes motivációjuk   növelése. A személyes térben is, de most a remote térben pedig kifejezetten fontos a “1-to-1” meetingek rendszeressé és hatékonyabbá tétele, hogy a fenti cél teljesülhessen. 

A workshopon a következő kérdéseken dolgozunk közösen: 

  • Mi miatt fontos a négyszemközti meetingek rendszeressé tétele és hogy hat ez a csapat morálra, teljesítményre? 
  • Mit érdemes másképp csinálni, ha a személyes irodai kapcsolattartáshoz hasonló hangulatot, eredményt lenne jó online is elérni?
  • Hogyan lehet a virtuális térben is eredményesen kapcsolatot teremteni?

A workshopon a virtuális tér előnyeire fókuszálunk, ahol a résztvevők egy biztonságos, „tét nélküli” helyzetben azonnal ki is próbálják, hogy hogyan lehet eredményesebbé tenni a 1-to-1 meetingeket.

SEBEZHETŐSÉG ÉS EGYÉRTELMŰSÉG MINT CSAPAT MEGTARTÓ ERŐ

Időtartam: 2,5 óra
Csoport létszám: 4-8 fő

SEBEZHETŐSÉG ÉS EGYÉRTELMŰSÉG MINT CSAPAT MEGTARTÓ ERŐ

A remote munkavégzés keretei között jelentősen megváltozott a csapattagok közötti interakciók minősége, célja, gyakorisága. A mostani nem-tudás korszakában fontos, hogy a csapatok kialakítsák biztonságos mindennapos működésük kereteit és a távmunka ellenére is inspiráló, tápláló és előremutató csapat meetingeken vegyenek részt. 

A workshopon a következő kérdéseken dolgozunk közösen: 

  • Miként kell megváltoztatni az egymás közötti kommunikációt a virtuális térben, hogy a csapat mégis megélje a közös munkából megszokott inspirációt?
  • Milyen szerepe van a sebezhetőségnek és az egyértelműségnek a bizalom építésében?
  • Hogyan alakítson ki a csapat egy számukra jól működő rutint az agilis módszertanban bevált „retro” eszközével?

Ahogy a többi workshopon is, itt is mindenkinek lesz lehetősége arra, hogy a saját csapata helyzetéhez, igényeihez szabott akciótervet állítson össze, amellyel inspiráló team-meetingeket lesz képes tartani.

kezdjük el a beszélgetést.

Kérdésed van a programmal kapcsolatban, amire nem találtál választ ezen az oldalon? Tedd fel és igyekszem mielőbb válaszolni. 

Megszakítás