Skip to content

fenntartható vállalkozás.

Ha van egy vállalkozásod, amivel szeretnél fenntartható ritmusban, a saját kereteid szerint értéket teremteni és közben vágysz egy hasonló értékrendű közösségre, ahol más vállalkozók tapasztalataihoz is hozzáférhetsz, akkor várlak szeretettel a következő mastermind csoportban.

A következő 6 hónapos mastermind csoport 2023 november végén indul. 

Jelezd, ha érdekel!

 

Eredetileg azért indítottál vállalkozást, mert szerettél volna egy merész ötletből valami klassz dolgot építeni és mert motivált az önmegvalósítás, a kreativitás, az innováció és a szabadság lehetősége. Talán Te is azok közé tartozol, akik a világ jobbá tétele, fenntarthatósága mellett köteleződtél el.

Aztán elindult a vállalkozás hatalmas lelkesedéssel, lettek termékek, lettek vevők, lett bevétel, DE…

Valahogy nem olyan az egész, ahogy eredetileg elképzelted és egyre gyakrabban érzed azt, hogy a saját vállalkozásod rabszolgájává váltál.

Ráadásul nem tudod megbeszélni senkivel, mert a családod nem érti, hogy mi a gond, a munkatársaiddal meg nem igazán szerencsés.

Régi tervem, hogy klassz embereket hozzak össze azért, hogy egy adott időszakon keresztül együtt dolgozzanak a saját legfontosabb vállalkozói céljaikon, amikben teret kapnak személyes vágyaik, ritmusuk, mindaz, amitől a vállalkozás fenntartható marad hosszú távon.

Ennek a programnak az a célja, hogy ha már van működő vállalkozásod, – szabadúszó, egyéni vagy KKV -, akkor az alábbi témákban kapj segítséget:

– hozzád hasonló szerepben és helyzetben levő cégvezetőkkel, akik pontosan értik a nehézségeidet, tudd átgondolni, hogy a tevékenységed hogyan lesz fenntartható, vagyis, hogy tudod elkerülni a kiégést,

– ki tudj alakítani a Téged foglalkoztató témák mentén egy hatékony stratégiát,

– fejleszteni tudd a termékeid, szolgáltatásaid kínálatát, minőségét, ami hosszú távon a bevételeid növeléséhez vezet,

– fel tudd térképezni, hogy mi működik, hogy abból többet csinálhass, és mi nem működik, hogy azokat teljesen el tudd hagyni,

– és hogy kialakítsd, hogy hogyan tudod mindezt következetesen csinálni.

Mindezt egy olyan, a világ nagyvállalatai által is használt módszerrel, amellyel vezetői készségeket (pl. visszajelzés adást, prezentációt, döntéshozatalt, időmenedzsmentet, támogatás nyújtást) is elsajátíthatsz.

"Ha gyorsan akarsz haladni, menj egyedül. Ha messzire akarsz eljutni, menj másokkal együtt."

Afrikai közmondás

amitől működik

Mi az a mastermind csoport?

A mastermind egy olyan kislétszámú csoport, amelyben hasonló gondolkodású emberek találkoznak rendszeres időközönként, hogy saját tapasztalatokkal, ötletekkel, számonkéréssel egymást támogassák egyéni céljainak elérésében.  A csoport hatékony működését egy erre képzett facilitátor vagy coach biztosítja – jelen esetben én.  

A különleges figyelemmel összeállított 4-6 fős mastermind csoportok összeállításánál az egyik legfontosabb szempont, hogy az együtt töltött időben mindenki a legtöbbet tudja kihozni a közös munkából saját céljaik elérése érdekében.

Fontosnak tartom, hogy eltérő tapasztalattal, különböző szakmákat képviselő vállalkozók legyenek egy-egy csoport tagjai. Abban hiszek, hogy minél sokszínűbb egy társaság, annál többet lehet egymástól tanulni, és ez segít abban, hogy a saját céljainkat megvalósítsuk.

A világot járva tanultam meg, hogy a saját habitusomtól, és kultúrámtól eltérő közegben én is másképp kezdek el megoldásokat keresni. A munkámban is gyakran teljesen más hátterű és gondolkodású emberek segítettek új szempontokat, lehetőségeket találni egy-egy nehéz helyzetben.

A folyamat során minden résztvevőt coachként, vezetőként és vállalkozóként is támogatni fogok abban, hogy merjenek álmodni, kilépjenek a komfortzónájukból és megtegyenek mindent azért, hogy közelebb kerüljetek a céljaikhoz. 

canoe, rowers, rowing-3536921.jpg

Nem összekeverendő

Mi nem mastermind?

  • Nem egyéni coaching vagy tanácsadás. 
  • Nem előadás, nem tréning, nem workshop, nincsenek előre megírt szövegek.  
  • Nem 1000 fő egy Facebook csoportban, vagy egy konferenciateremben. 

elégedett ügyfelek.

Mit ad egy mastermind csoport?

Amire számíthatsz

Strukturált, célorientált közös gondolkodást

Nem végnélküli ötletelést, hasznosnak hitt tanácsok sorozatát, hanem olyan beszélgetéseket, amelyek során a legjobb megoldások, megvalósítható lépések és eredmények születnek.

Új perspektívákat

A csoport összetételében külön figyelmet fordítok arra, hogy a sokszínűség létrejöhessen azáltal, hogy a résztvevők különböző szakmák képviselői, amely által többféle szempont kerülhet be a közös tanulásba.

Tudást és tápláló visszajelzéseket

A csoporttagok abban támogatják egymást, hogy mindenki a saját egyéni céljaival haladjon. Teszik ezt kérdésekkel, tudásmegosztással és olyan visszajelzésekkel, amelyek segítik az új lehetőséget meglátását és a hatékony megoldáskeresést.

kitartást a cselekvéshez

Az álmokat a megvalósulástól a cselekvés választja el. A legklasszabb ötlet is köddé válik, ha hiányzik a kivitelezés. Egy vállalkozásban sokféle feladat van, amelyek kivitelezéséhez kitartás és gyakran bátorság szükséges. Ha vannak társak, akik motiválnak és erőt adnak, akkor megsokszorozódik a célba érés esélye.

magány helyett közösséget

Vállalkozók, szabadúszók sokszor küzdenek azzal, hogy nincs kivel megbeszélni a nehézségeket. Akik egyedül akarnak mindent megoldani, ők lesznek azok, akik idő előtt feladják. Ez a közösség segíti a vállalkozói magányt legalább a folyamat idejére feloldani, de sokszor alakulnak tartós üzleti kapcsolatok is a tagok között.

Új perspektívák
Fenntartható vezetői szerep
Értékteremtés

így dolgozunk együtt.

Mit tartalmaz a program?

  • Első lépés: jelentkezz be egy beszélgetésre hozzám, hogy el tudjuk dönteni, ez a program hasznos lenne-e Neked. Foglalj időpontot egy ingyenes stratégiai konzultációra. 

  • Az első csoport találkozó előtt egy 60 perces feltáró beszélgetés, melyben körvonalazzuk a céljaidat, az akadályokat és a lehetőségeidet.

  • 12 x 2,5 óra csoportos munka 6 hónapon keresztül (kéthetente, online platformon), ahol mindenki a saját témáján dolgozik, a többiek támogatásával.
  • A csoportfolyamat végén egy 60 perces egyéni, záró coaching ülés.
  • A csoport teljes időtartama alatt emailen, és/vagy zárt Facebook csoportban további támogatás, és üzletfejlesztéshez kapcsolódó feladatok.
  • Fontos, hogy elkötelezett és inspiráló közösség alakuljon, így a csoport zárt csoportként működik 6 hónapon keresztül. Ezért egyrészt hasonló motivációval és a vállalkozásukat illetően azonos fázisban tartó, de mégis különböző háttérrel rendelkező résztvevők kerülnek majd egy csoportba. 

  • A csoport minimum 4, max. 6 fővel indul el. 

ez a program Neked szól, ha:

  • van egy vállalkozásod, amivel értéket teremtesz és ami a környezeted számára pozitív változást generál;

  • szeretnéd a vezetői szerepedet fenntarthatóvá tenni;

  • nyitott vagy arra, hogy megoszd másokkal a vállalkozásodat érintő problémákat, bizalmi légkörben, titoktartási szerződés mellett;

  • hajlandó vagy nyitottan és elkötelezetten dolgozni magadon,  és új megoldásokat kipróbálni.

amitől jól működik

Miért fontos, hogy képzett facilitátor támogassa a csoport munkáját?

Ezek a beszélgetések akkor lesznek a leghatékonyabbak, ha van valaki, aki:

  • Kívülálló és nem azért van a csoportban, hogy a saját céljain dolgozzon.
  • Segíti az izgalmas beszélgetéseket mederben tartani, hogy mindenki egyformán kapjon szót és tudjon a saját céljain dolgozni.
  • Figyeli a folyamatot és segít túllendülni a közben felbukkanó fontos és nehéz helyzeteken, amelyek egyébként megakaszthatják a közös munkát.
  • Gondoskodik arról, hogy minél gyorsabban ki tudjon alakulni a csoport számára elengedhetetlen pszichológiai biztonság, mely teret ad a tápláló és konfrontatív visszajelzéseknek is.
  • Elfogulatlan és számára a résztvevők sikere az elsődleges szempont.

a program díja.

Válassz az alábbi fizetési lehetőségek közül.

*450.000 Ft

*Előre fizetéssel egy összegben.

**6×85.000 Ft

**6 részletben történő fizetés esetén, havi bontásban.

Kérlek töltsd ki a mellékelt űrlapot, hogy néhány kérdés megválaszolásával kifejezd érdeklődésed a program iránt. Végleges elköteleződésre csak azután lesz szükség és lehetőség (mindkettőnk részéről), ha telefonon egyeztettünk, hogy ez a program megfelel-e számodra.  

dolgozzunk együtt

további lehetőségek a közös munkára.

igaz történetek.

Kiemelt Írások

alapértékek

ENGEDÉLY A TÚLÉLÉSRE

A tavaszi határlezárások után a világ több országa is, ahol a nemzetközi turizmusnak jelentős szerepe van az éves GDP-ben, június végére úgy döntött, hogy megnyitja határait az odalátogatók előtt.

Így tett

Tovább
célkitűzés

EZ IS EGY SZÉP AJÁNDÉK

Pont így voltak nekem is klassz terveim erre az évre. 😊

De sajnos vannak azok a történések, amik felülírnak minden létező tervet, amik általában valamilyen durva krízishelyzet formájában omlanak ránk. Ezek

Tovább
elkötelezettség

MI KELL A CSÚCSTELJESÍTMÉNYHEZ?

Tudom, hogy mindannyian arra vágyunk amikor valami megoldhatatlannak tűnő helyzettel találjuk magunkat szembe, hogy valaki oldja meg helyettünk, de ha már nem oldja meg, legalább mondja meg mit tegyünk.

A coachoktól,

Tovább

kezdjük el a beszélgetést.

Kérdésed van a programmal kapcsolatban, amire nem találtál választ ezen az oldalon? Tedd fel és igyekszem mielőbb válaszolni. 

Megszakítás