Skip to content

Merre tovább?

kockázat vagy biztonság?

Kitalálni azt, hogy hogy nézne ki az a munka vagy vállalkozás, aminek számodra is másoknak is van értéke és értelme, lehet, hogy nem mindig megy elsőre. Viszont, ha már megvan, és jó lenne tenni, lépni egy merész ötletért, meghozni és felvállalni egy nehéz döntést, amivel esetleg kilépsz az ismeretlenbe és amivel elhagyod a számodra ismert biztonságot, nos, az biztosan jóval nehezebb.

De nem muszáj, hogy az legyen.

„Változás akkor következik be, amikor valaki azzá válik, ami, és nem akkor, amikor az próbál lenni, ami nem.”

Arnold R. Beisser

Rólam

az én történetem.

A nagy változások, amik gyakran merész (őrült?) ötletként indulnak, nem ismeretlenek számomra. Váltottam már munkahelyet, szakmát, többször országot és léptem oda vadidegenekhez egy-egy váratlan kérdéssel, amikből aztán hihetetlen együttműködések és projektek lettek.

A saját legnehezebb nagy váltásom talán az volt, amikor eldöntöttem, hogy elhagyom azt, ahogy én idegenforgalmi közgazdászként a nemzetközi turizmusban dolgoztam és eladom a saját utazási irodámat. Pedig mindkettőt imádtam.

Még emlékszem arra a pillanatra, amikor ezt a döntést meghoztam. Az irodámban ültem, miután két kollégám felmondott (akikről később kiderült, hogy lemásolták a céget, az ötleteimet és megkeresték az ügyfeleimet) és abban a mély és csöndes pillanatban olyan érzésem volt, mintha megállt volna minden körülöttem.

A fejemben nagyon hangos lett az a hang, hogy ezt így én nem akarom. Amit csinálok az már nem az, amiért elkezdtem, fáradt és kiábrándult voltam.

Pedig jól ment a cég, tele voltunk remek ügyfelekkel és izgalmas utakat szerveztünk, a világ legnagyobb turisztikai szolgáltatóival dolgoztunk együtt, sikerült túlélni a 2001-es és 2008-as világválságokat, amelyekbe sokan bedőltek. Sőt 10 évvel korábban egy ilyen iroda volt az álmom, de rengeteg minden külső körülmény hatására és mert közben én is változtam, ez már nem felelt meg nekem.

Úgyhogy abban a csöndes pillanatban meghoztam azt a döntést, ami számomra korábban elképzelhetetlen volt, hogy eladom a cégem. Akkor még fogalmam sem volt, hogy hogyan és hogy utána mihez kezdek.

Ez a döntés viszont hatalmas felszabadultságot hozott, két hónap múlva meg is lett a vevő, én pedig egy év múlva már nem voltam cégtulajdonos, hanem szabad emberként elköltöztem Barcelonába. Ott egy darabig pihentem, majd ebben a lelassult időszakban kitaláltam, hogy merre tovább.

Szerencsére akkor már volt saját coachom, akivel eredetileg a vezetői szerepem megerősítésére szerződtünk, de vele tudtam azon dolgozni, hogy hogy tervezzek meg mindent miután meghoztam ezt a nehéz és fájdalmas döntést. És nagyon jól tettem, hogy így döntöttem.

Azt tudtam, hogy továbbra is emberekkel akarok foglalkozni, és abban szeretném őket támogatni, hogy a saját merész ötleteik megvalósítására legyen elég bátorságuk, önbizalmuk és egy jó tervük. Elvégeztem jó pár színvonalas coach képzést, majd elindítottam egy új vállalkozást, ami azt az életmódot szolgálja, amire vágytam és amivel a világ bármely pontjáról tudok dolgozni.

Ahogy pedig telik az idő egyre inkább olyan ügyfelekkel kezdtem el dolgozni, akik a fenntarthatóság és a világ jobbá tételét támogató projekteket és ötleteket akarnak megvalósítani. Ez az, ami engem most lázba hoz, illetve az, hogy egy munka, vagy egy vezetői szerep mitől lesz fenntartható.

Üdvözöllek. Tornallyay Éva vagyok, coach, szervezetfejlesztő team coach, üzleti mentor, világutazó és búvár vagyok, eredeti szakmám szerint pedig idegenforgalmi közgazdász.

Azoknak az eredményes szakembereknek, vezetőknek, vállalkozóknak kínálok támogatást, akik pozitív változást szeretnének generálni kisebb és/vagy tágabb környezetükben a munkájukkal, vállalkozásukkal, úgy, hogy az számukra jelentőségteljes és örömteli legyen.

Új perspektívák
Bátorság
Értékteremtés

Saját misszióm 

amit képviselek.

változás és előremenekülés

Hiszek a változásban, az előremenekülésben, abban, hogy az kerüljön a fókuszba, hogy mit lehet tenni, másképp csinálni.

Icons8-Ios7-Maps-Directions.512

lehetőségeket keresek, nem kifogásokat

Hiszek abban, hogy sokkal több lehetőségünk van, mint amit egy krízisben vagy nehéz helyzetben látunk.

pozitív hatás és örömteli tevékenység

Azt is gondolom, hogy csak úgy érdemes valamit csinálni, hogy annak pozitív hatása legyen a világra és a környezetünkre és mindeközben ez nekünk is élvezetes.

jó emberekkel, cégekkel és ügyekkel dolgozom

Hiszek abban, hogy jó emberek jó dolgokat tudnak kitalálni és a megfelelő támogatással, megvalósítani.  

képesítések, tapasztalatok

szakmai hátterem.

▪ Gestalt Coaching Center (ICF akkreditált tréningek) – Transzformációs Team Coach – szervezetfejlesztés, csapatfejlesztés, Action Learning facilitátor, Gestalt coaching haladó képzés, Tabutémák és Vakfoltok továbbképzés;
▪ Academy of Executive Coaching /London – Gestalt Coaching Skills;
▪ Common Purpose Magyarország Egyesület – Meridián vezetőfejlesztő képzés;
▪ Business Coach Kft. – üzleti coaching;
▪ Solution Surfers – brief coaching alapok;
▪ Beyond Knowledge – Coach felkészítő gyakorló műhely munka az ICF-MCC szintű kompetenciák alapján;
▪ Tim Brownson – Coach the Life Coach / USA – life coaching skills;
▪ Watson Coaching School – cselekvésorientált csoportos coaching;
▪ Lisa Bloom Mastercoach – Corporate Storytelling
▪ Art of Hosting Central & Eastern Europe – Art of Hosting facilitator;
▪ Magyar Pszichodráma Egyesület – csoportvezető képzés (több mint 1000 óra);
▪ Budapesti Gazdasági Egyetem – Idegenforgalmi Közgazdász;

▪ Coaching szemléletű üzlet- és vezetőfejlesztő 2014 óta;
▪ 20+ év tapasztalat a nemzetközi turizmusban;
▪ 20+ év tapasztalat vállalkozóként, 10+ év vezetőként és cégtulajdonosként;
▪ 20+ év tapasztalat az üzletfejlesztés, szolgáltatás, nemzetközi kapcsolatok, válságmenedzsment, piacfejlesztés, csapatfejlesztés és stratégiai tervezés területén;
▪ Üzleti mentor az AWE (Academy of Women Entrepreneurs) programban a budapesti Amerikai Nagykövetség szervezésében;
▪ Üzleti mentor a VISA She’s Next női vállalkozókat támogató programban;
▪ Eredményes üzleti kapcsolatok kialakítása a világ 60 országában;
▪ Társszerző egy Angliában kiadott, angol nyelvű coaching témájú könyvben.

Ez is fontos

Néhány érdekesség rólam.

▪ Az első vállalkozásomat egy váratlan lehetőségnek köszönhetően alapítottam. Két remek ember befektetői ajánlatára mondtam igent gondolkodás nélkül, bár 3 héttel korábban még fogalmam sem volt erről a lehetőségről, vagy elképzelésem arról, hogy hogyan kell egy vállalkozást indítani, vezetni. 
▪Szintén egy hirtelen impulzusnak köszönhetően, egy nagy nemzetközi turisztikai kiállításon kérdeztem meg a világ egyik legnagyobb hajótársasát, a Princess Cruises-t, hogy szeretnének-e magyarországi képviseletet. A cégem akkor volt HÁROM hetes. Nagyon meggyőző lehettem, mert pár hónap múlva küldték a kizárólagos szerződést, amely induláskor szuper referencia volt szakmai körökben. 
▪45 évesen hagytam el az eredeti szakmám és kezdtem el kitanulni a mostanit.
▪Pár év múlva Londonba szerettem volna költözni, hogy egy korábbi álmomat valósítsam meg, ahol egyetlen egy állásra pályáztam. Ezt úgy kaptam meg, hogy a nappalimat el sem hagytam. A világ egyik legnagyobb idegenforgalmi szakmai vásárát szerveztük meg Londonból, mely minden évben Barcelonában várja az érdeklődőket.
▪Beszélgetést kezdeményeztem egy ismert brit executive coach hölggyel, aminek köszönhetően rövid időn belül társszerző lettem egy Angliában kiadott, jelenleg az Amazonon elérhető coaching témájú könyvben. ITT TALÁLOD MEG.
▪ Nyugat-Afrikában, angol nyelvterületen voltam tinédzser, és a helyi Hausa nyelvből származik maga a Kalangu szó, ami „beszélő dobot” jelent. Ez a szó nekem azért fontos, mert azonkívül, hogy a dob kommunikációs eszköz volt az afrikai törzsek között, ez volt annak a klubnak is a neve, ahova a barátaimmal hétvégenként táncolni és szórakozni jártunk.
▪Felnőttként éltem Barcelonában, Londonban, jelenleg pedig Ausztriában. 1993 óta vagyok búvár és ez az a hobbi, amivel teljesen ki tudok kapcsolni. Szerintem a tenger mindenre gyógyír.

elégedett ügyfelek

Beszélgessünk

Ha van egy merész ötleted.

Ha egyre gyakrabban gondolsz arra, hogy valami értékeset, számodra jelentőségteljest csinálnál, de nem mersz nekivágni, akkor jelentkezz egy 30 perces kötelezettségmentes, ingyenes konzultációra. Beszéljünk arról, hogy mi tart vissza és hogy én lennék-e az, aki Téged támogatni tud, ha igen, akkor miként.   

vagy válassz a programok közül.

Hogyan működik

Egyéni coaching jellegű beszélgetéseken (Zoomon vagy hasonló platformon), egyedi programokon és workshopokon keresztül kínálok támogatást, hogy a frusztráció, kiégés, motivációvesztés vagy unalom helyett új, inspiráló megoldásokat találj a számodra ideális munka kapcsán.  

Álmodj nagyot, legyen egy új stratégiád, és építs olyat, ami jobban szolgál téged. Közös munkánk során olyan akciótervet fogsz tudni összeállítani, amely megfelel a saját ritmusodnak és időbeosztásodnak, hogy biztonságban tudd elérni a célodat.

Ha már tudod, hogy milyen támogatás lenne a legmegfelelőbb számodra, akkor válassz az alábbi programok közül. Ha nem vagy biztos benne, akkor beszéljünk róla. Írj e-mailt, vagy jelentkezz egy díjmentes 30 perces konzultációra.

Munka
Vállalkozás
Turizmus - ELŐKÉSZÜLETBEN
Megszakítás