Skip to content

VÁLSÁG-STRATÉGIÁK

3 órányi intenzív támogatás, ami segít visszavenni a kontrollt, hogy meg tudd hozni az aktuálisan legfontosabb döntéseket és fókuszálni tudj a legsürgetőbb teendőkre.

A 2020-as év lesz az az év, amire sokáig fogunk emlékezni, mert a világgazdasági visszaesés és az egészségügyi válság közepette a legtöbb ember számára folyamatos bizonytalanságot és újratervezést hozott. Úgy tűnik, hogy a 2022-es év sem hozott könnyebb időszakot és még több rezilienciára, új ötletre és alkalmazkodásra van szükségünk a napi kihívások megoldására. 

Azonban munkahelyi vagy üzleti környezetben egy-egy válság bekövetkezésének lehetősége folyamatosan a fejünk fölött lebeg, mert a külső környezet bármikor megváltozhat. A válság egy olyan váratlan helyzetre utal, amely súlyos nehézségekkel jár, veszélyt is hordozhat magában, és amivel kapcsolatban rövid idő alatt, vagy azonnal hatékony döntést kell hozni. Ezekre a helyzetekre a kiszámíthatatlanságuk miatt szinte lehetetlen felkészülni. Amikor viszont bekövetkeznek, gyorsan kell cselekedni.

Sokféle helyzet idézhet elő válságot, többek között:

– munkahely elvesztése, különösen, ha egy globális válság közepette történik,
– üzleti partner vagy kolléga hirtelen elvesztése,
– váratlan pénzügyi helyzet,
– vagy akárcsak 2020-ban, több iparág kényszerű leállása, amikor sok vállalkozás napokon belül be kellett szüntesse szolgáltatásait.

Amikor megtörténik, akkor azt tapasztalhatod magadon, hogy:

– lefagysz, pánikba esel, vagy túl sok mindent akarsz egyszerre csinálni,
– nem bízol abban, hogy meg tudod oldani,
– kapkodsz és túlterheled magad mindenféle teendővel,
– úgy teszel, mintha mi sem történt volna,
– magányosnak érzed magad, és azt gondolod, hogy nincs senki, aki segíthetne.

Cégvezetőként két globális válságot éltem át, a 2001 szeptember 11-i tragédia turizmusra gyakorolt hatásait, majd a 2008-as gazdasági világválságot, melyek jelentősen értintették az akkori cégemet. Ezenkívül számos krízist szakmai és személyes szinten. Megtanultam ezekben a helyzetekben gyorsan gondolkodni és cselekedni, illetve követtem azt az elvemet, hogy előre kell menekülni, sokszor merész ötletek mentén és majd a végén ráérünk elemezni, hogy mi történt. Így a cégem, és én magam is túléltük és eredményesen léptünk tovább, új lehetőségeket találva a kihívásokban.

Ez a megoldásokra fókuszáló, 3-órás intenzív program várható eredményei:

Legfontosabb ügyfelemmel történt hosszú távú szerződésem előtt fordultam coach-hoz. A folyamat konkrét eredményeként sikerült elérnem a legjobb megoldást az adott helyzetben és ami a legfontosabb: megnyugodtam a végén, mert igazán számomra fontos dologban kiálltam magamért. Rájöttem, hogy konkrétan milyen formában szeretnék dolgozni a legfontosabb ügyfelemmel és ezt tudtam is képviselni a tárgyalásokon, majd több évre megkötöttük a közös szerződésünket, ami stabil bevételt ad a cégemnek. Évi nagyon jól dolgozik együtt az ügyféllel, figyel, visszatükröz, nem szajkózza a saját elképzeléseit, hanem nagyon ügyfélközpontúan erősíti az önbizalmat így az coachee lesz képes megoldani a saját problémáját önerőből, ami szerintem a legnagyobb dolog. Plusz Éviben van egy világlátás, ”nagyban” gondolkodás, ami szintén segíti a megoldást.

Azért fordultam coachhoz, mert tanácstalan voltam karrieremmel, magammal kapcsolatosan. A coaching segített abban, hogy erősségeimet előtérbe helyezzem és azokra összpontosítva keressem az utat. A folyamat alatt nagyon tetszett Éva hozzáállása, valódi összpontosítása a céljaimmal kapcsolatosan. A folyamat végére előtérbe helyeztük az erősségeimet, és jobban éreztem magam minden beszélgetés után. Több lett a lelkesedésem, hogy belekezdjek dolgokba. Éva nagyon felkészült, összpontosított a különböző témákra, tetszett az összefoglalás minden ülés végén.

Hogy működik?

Miután regisztráltál a programra, egy rövid beszélgetés során megállapodunk abban, hogy együtt dolgozunk-e, majd küldök egy szerződést, számlát a program díjáról, valamint egy kérdőívet, amivel már el is kezdődik a közös munka. Megegyezünk abban, hogy mikor dolgozunk, a kezdéskor pedig kitűzzük a számodra leghasznosabb célt.

A beszélgetés során tisztábban fogod látni a prioritásokat, többet tudsz meg magadról és az erősségeidről, a válság kezeléséhez rendelkezésre álló erőforrásaidról, melyek segítenek abban, hogy új perspektívákat és lehetőségeket láss a továbblépésre, és hogy az adott helyzetre a lehető legjobb döntéseket tudd meghozni.

Ezt a programot egyben tudod igénybe venni, a Zoom online platformon. Ennek az az előnye, hogy a világ bármely pontjáról is tudsz jelentkezni a programra, hátránya viszont nincs (tapasztalatból mondom). 

Befektetésed*:

A 3 órás program díja: 90.000 Ft

(*A forintban megadott programárak kizárólag a magyarországi munkavállalók vagy vállalkozók számára elérhetők). 

Ha szeretnél többet megtudni arról, hogy hogyan tudnálak támogatni valamilyen vezetői, vagy vállalkozói témában, akkor ezen a linken jelentkezz egy ingyenes konzultációra, vagy írj nekem emailben az evat@kalangu.net címre.

Megszakítás