Skip to content

Ahogy közeledik az október 17.-e, érzem, hogy egyre izgatottabb vagyok. Végre találkozhatok Lisa Bloom-al, a méltán népszerű és nemzetközileg ismert sztori coach-al, hisz ő lesz a Coaching Határok Nélkül programsorozat aznapi előadója.

Hogy miért is izgat engem ennyire?

Mióta olvasgatom a blogját, és meghallgattam néhány előadását, arról, hogy miért is jó, ha el tudjuk mesélni saját történetünket, egyre több olyan történet jut az eszembe, ami arról szól, hogy milyen is vagyok én, és miért úgy csinálok dolgokat, ahogyan csinálom.

Például eszembe jutott az a történet, ahogy elkezdtem búvárkodni. Nagyon hosszú lenne most itt elmesélni, de a lényege, hogy korábban eszem ágában sem volt  kipróbálni, pedig szerettem a vizet. Aztán egy nyaralás alkalmával olyan helyzetbe kerültem, hogy nem volt mese, beöltöztettek és menni kellett.

Totális pánik és rettegés az első merülés előtt!

Majd a nagy csobbanás, és a víz alatt teljes megnyugvás. Emlékszem a víz alatti napsütésre, a lebegésre a nagy kékségben és arra, hogy csak a saját lélegzetemet hallom. Hihetetlen élmény volt.

Amikor erre a sztorira gondolok, összeáll a kép, hogy hogy is vagyok én a „mélyvízzel”. Mára már tudom, hogy a „mélyvíz” helyzetekben megnyugszom és a kreativitásomhoz is visszatalálok. Lisa hatására pedig egyre többet gondolok arra, hogy talán egy történeten keresztül könnyebb megmutatni magunkat, minden előzetes félelem és bizonytalanság ellenére.

Mert pont ugyanaz a története senki másnak nincs.

Nagyon kíváncsi vagyok Lisára, hisz mióta a blogját olvasgatom, tudatosan mesélem el a saját történeteimet. Várom az előadását, hogy beavasson néhány titokba azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehet a történetmesélést a vezetésfejlesztésben, és saját sikerünk eszközeként használni.

Egyedülálló az, ahogy ő összekombinálta a coachingot a történetmeséléssel. Szerinte „saját hiteles történetünk megtalálása és formába öntése a kulcs ahhoz, hogy szenvedélyesen és magával ragadóan tudjunk mesélni arról, hogy kik vagyunk, és mit csinálunk. Ez pedig majd bevonzza az ideális ügyfelet, illetve segít saját magunknak tisztázni, hogy mi is a dolgunk a világban. Ahogy ő mondja: „Ha nem meséled el saját, hiteles és lenyűgöző történeted, akkor nem a valódi céljaid szerint élsz……az élet pedig ehhez túl rövid „.

Hogy szól a Te történeted?


Lisa Bloom magasan képzett és elismert történetmesélő. A Story Coach Inc. és az International Coach Federation által akkreditált „Certified Story Coach” Program alapítója, valamint képzési és fejlesztési szakértő több mint 20 éves tapasztalattal a köz-és a magánszektorban, high-tech és pénzintézeti környezetben. Lisa sztori-coachokat képez és vállalkozókat segít abban, hogy hogyan tegyék saját marketingjüket hatékonnyá, és hogyan fejlesszék üzletüket önbizalommal és inspirációval, saját sikertörténetük megtalálásával.

A 2011 decemberében megjelent „Hamupipőke és a Coach – a történetmesélés, mint a sikeres coaching kulcsa” című sikerkönyv szerzője.

Lisa ír származású, jelenleg férjével és négy fiával Izraelben él. 

Megszakítás