Skip to content

Úristen, máris május van? Őrület, ahogy rohan az idő, ugye?

Még csak most kezdődött el az év, és még csak pár hónapja döntöttük el, hogy idén márpedig máshogy lesz. Terveztünk és fogadalmakat tettünk.

Ahogy tesszük minden évben.

A londoni munkám részeként az egyik feladatom az volt, hogy összeállítsak egy heti statisztikát, amivel mértük, hogy az év elején tervezett számokhoz képest hol tartunk. Ezt aztán megkapta mindenki, aki ahhoz a kiállításhoz tartozott, amit mi szerveztünk.

Eleinte zavart, hogy egy ilyen unalmas feladatot is kaptam, de aztán elkezdett érdekelni. Egyrészt, elsőként láthattam minden héten, hogy mennyire hatékony a munkánk, és hogy mi az, amin változtatnunk kell.

Másrészt, tanultam valami nagyon fontos dolgot: azt, hogy egy globális piacvezetői pozíció többek között azért érhető el, mert folyamatosan követik, hogy a kitűzött tervekhez képest hol tartanak. Hatalmas fegyelemmel nézik a számokat, és a tervek teljesülését. Hetente.

Így gyorsan fedezhetők fel a jól működő megoldások és a hiányosságok, amelyekre így gyorsan lehet ezekre megoldást találni.

És ezt nagyon komolyan vették. Péntek délután 3-ra el kellett készülnie ennek a kimutatásnak és azonnal ki kellett küldeni legalább 100 kollégának. Hétfőn aztán megbeszéltük, hogy min kell változtatni, vagy miből kell többet csinálni, hogy az elvárt eredmények teljesüljenek.

A saját életünkben, munkánkban, kisvállalkozásunkban is ilyen fegyelemmel és következetességgel kellene követnünk azt, hogy hol tartunk a terveinkhez képest.

Mit gondolsz erről? Te hol tartasz?   

  • Milyen lépéseket tettél már meg a vállalkozásodban, hogy év végére elérd a kitűzött célt?
  • Milyen segítséget kértél már, vagy milyen képzésen vettél már részt, ha azt tűzted ki célul az év elején, hogy jobb vezető leszel?
  • Hány kilót fogytál már, ha az volt a terv, hogy nyárra beleférj a bikinibe?
  • Hol tartasz az álláskeresésben, ha azt döntötted el év elején, hogy idén váltasz? Hány interjún voltál már?

Az évből már eltelt 4 hónap. Hátra van még 8, de ha nyáron akarsz bikinit felvenni (ahogy én is), akkor annyi már nincs hátra.

Úgyhogy ideje egy kis mérleget csinálni, ha eddig nem tetted meg.

Most arra invitállak Téged, hogy készíts egy pici mérleget arról, hogy hol tartasz az első négy hónap után? Hogy állsz azokkal a dolgokkal, amiket 2017-re terveztél?

Úgyhogy elő a kockás papírt.

Íme néhány kérdés 3 különböző fókusszal, hogy segítsen tisztábban látni. Csakis azzal foglalkozz, amire Neked is lehetett/lehet befolyásod, mert minden más fölösleges.

Tehát:

  1. Ha megnézed, hogy miket terveztél 2017-re, akkor mi az, ami működött abban, hogy megvalósítd ezeket a terveket? Mi csináltál jól? Minek örülsz? Hogy csináltad?? Milyen lépéseket tettél, hogy a vágyott eredményt elérhesd?
  2. Mi nem működött? Hol nem látsz eredményt, és mi lehet az oka? Őszintén, mennyi erőfeszítést tettél bele? Volt valami, amit halogattál, pedig fent van a teendők listáján? Mi lehet az oka, hogy halogatod?
  3. Mit kell másképp csinálnod annak érdekében, hogy elérd azokat az eredményeket, amiket szeretnél? Ha azt folytatod tovább, ami nem működik, akkor lehet, hogy soha nem jutsz el oda, ahova szeretnél.


Szóval mit fogsz holnaptól másképp csinálni?

Néha csak egy pici módosítás kell, néha el kell engednünk azokat a dolgokat, amik nem működnek, és néha új irányt, lehetőségeket kell találnunk ahhoz, hogy megoldjuk a kihívásokat.

Kérlek oszd meg a gondolataidat itt a Facebookon, hogy másokat is inspirálhass: https://www.facebook.com/KalanguCoaching/.  Hidd el, nagy szükség van arra, hogy elkezdjük egymással megosztani a tudásunkat.

Vagy írd meg nekem: evat@kalangu.net.

Sőt, a kérdésekre is szoktam válaszolni. 😊

Tudtad, hogy a csoportos workshopok egyik legnagyobb ereje abban áll, hogy amikor mások gondolatokat, saját tapasztalatokat osztanak meg a Tiédhez hasonló helyzetekről, megmutatják, hogy nem vagy egyedül a problémáddal? Sőt, lehet, hogy pont valaki másnak a megoldása ad Neked egy új ötletet arra, hogy elérd a célod.

Használhatod Te is ezt a tudást.

MÁR CSAK 2 HELYÜNK VAN a május 26-27.-i idei második Legyen Veled az Erőd workshopra, ahol korábbi résztvevők azóta sikeresen működő vállalkozásokat terveztek meg, és fárasztó, unalmas munkaköröket alakítottak át: https://www.kalangu.net/legyen-veled-az-erod

Használták a csoport tudását, újra definiálták azt, ahogy dolgoznak, és a saját céljaikhoz kaptak személyre szabott megoldásokat, inspiráló társaságot és valódi odafigyelést.

Ha szeretnél arra választ kapni, hogy hogyan lehet a világon bárhol könnyedén jól működő üzleti kapcsolatokat kezdeményezni, akkor erről ezen a workshopon tanulhatsz: https://www.kalangu.net/uzleti-hello.  (A május 5-6.-i időpont változni fog, amiről küldök majd külön értesítést.)

Remélem hamarosan találkozunk. 😊 Addig is inspiráló beszélgetéseket kívánok.

 

 

 

Photo by skadyfernix / Freepik

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Megszakítás